Eén van de meest voorkomende symptomen bij katten met hyperthyroïdie is gewichtsverlies ondanks een goede eetlust.
Om de diagnose van hyperthyroïdie te bevestigen zal uw dierenarts bloed afnemen om de concentratie van het T4 hormoon bij uw kat te bepalen.
Felimazole bevat de stof thiamazole, welke de productie van schildklierhormonen (T3 en T4) remt in de schildklier.
Volg de instructies van uw dierenarts. Het beste is om de Felimazole tabletten direct in de bek toe te dienen, maar de tabletten kunnen ook in voer verstopt worden.
In de video onder het kopje behandeling kunt u zien hoe u de tabletten het beste kunt toedienen.
Neem contact op met uw dierenarts. GEEF NOOIT een dubbele dosis. Als uw kat kort na het vergeten van een dosis een bloedtest krijgt, laat uw dierenarts dan weten dat u een tablet vergeten bent. Dit kan de uitslag namelijk beïnvloeden.
Dagelijkse toediening van Felimazole is nodig om normale schildklierwaardes te behouden. Felimazole dient levenslang gegeven te worden om te voorkomen dat de symptomen terugkomen.
Ja. Het belangrijk dat uw kat gecontroleerd wordt op 3, 6, 10 en 20 weken na het begin van de behandeling. Daarna elke 3 maanden.
Bijwerkingen treden meestal op in de eerste 3 maanden. Ze zijn meestal mild en kunnen bestaan uit; slechte eetlust, braken en lusteloosheid. Ernstiger bijwerkingen zijn mogelijk, dus als uw kat ziek wordt stopt u met de therapie en neemt u contact op met uw dierenarts.